Foto's Nieuwjaarsborden op 3 januari 2017
aan de bomen langs De Buorren en It Noarderein te Tytsjerk.

Deze keer was ik later dan ooit met de "bordenroute" - voor 3 januari kwam ik er niet toe.
't Jaar is met waterkoud, mistig weer begonnen, en hoewel na de eerste twee dagen de mist was opgetrokken was het deze dag ook allesbehalve aangenaam weer.
Het was een blauwbek-wandeling, kan wel worden gezegd! Een krachtige noordwester woei me bijtend in 't gezicht.
Gelukkig werd ik met de auto naar het verste punt vanaf mijn huis gebracht, zodat ik niet heen-en-terug hoefde te lopen; hierdoor startte ik weer op de driesprong van De Buorren en de Lytse Geast.

In ongeveer drie kwartier de Buorren en 't Noarderein langsgelopen, een eenzaam avontuur, want met dit weer waren er weinig mensen op pad, en 't nieuwjaarwensen had men eergisteren al gedaan.
In verhouding tot voorgaande jaren viel er een vrij magere oogst aan borden te scoren - slechts zestien kon ik er vinden, en ik veronderstel niet dat ik er nog eentje heb gemist. Het bord bij Lytse Geast was een klacht over het kappen van teveel bomen door de gemeente, en dat hierdoor te weinig bomen overbleven om de borden aan te hangen. Maar ik heb nog heel wat bomen gezien waar geen borden aan hingen! Bovendien hingen er twee borden aan eigenlijk te dunne boompjes, waar vele dikke stammen ongebruikt waren gebleven.
De nieuwjaarswens luidde deze keer: "Een spectaculair 2017!"
Het was wel aangenaam thuiskomen na al die kou.

(Klik op plaatjes voor grotere foto's.   Rechts klikken op grote foto's om ze op te slaan)Zie ook:  Nieuwjaarsborden 2014 - Nieuwjaarsborden 2016 - Nieuwjaarsborden 2018 - Nieuwjaarsborden 2019